autobedrijf-buitenbos-katwijk

RDW Keuringsstation: hoe gaat een keuring in z’n werk?

Op zoek naar een RDW Keuringsstation in Katwijk en omgeving? Wij zijn APK keuringsstation en kunnen u bovendien op een aantal andere manieren van dienst zijn. We zorgen er op die manier voor dat we voertuigen kunnen keuren, volgens de regels en richtlijnen zoals de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) die heeft opgesteld.

Aan de hand van 7 stappen zorgen we voor de controle van een voertuig. Wordt het voertuig goedgekeurd? Dan kunnen we u bovendien uitleggen hoe de aanmelding bij de Belastingdienst in z’n werk gaat. En is de auto of een ander voertuig afgekeurd? Dan kunnen we zorgen voor een herkeuring, uiteraard nadat we u hebben aangegeven wat er nodig is om wel tot een goedkeuring van het model te komen. Op die manier helpen we u in Katwijk en omgeving graag op weg met de keuring, net als met een APK die u wilt laten uitvoeren.

Het keuringsproces in 7 stappen

We zijn een keuringsstation voor de RDW. Dat betekent dat we voertuigen mogen keuren in Katwijk en omgeving. Bovendien kunt u online een afspraak maken voor APK service, zodat u de geldigheid van de keuring tijdig kunt verlengen.

Het keuringsproces voor auto’s bestaat uit een aantal stappen:

 • Aanmelden aan de balie
  U kunt zich melden bij ons aan de balie, om aan te geven dat u de auto komt laten keuren. Wij zorgen er als APK Keuringsstation in Katwijk voor dat we u netjes ontvangen, zodat we de auto kunnen aannemen. We kunnen u bovendien aangeven hoe lang het zal duren, of wanneer u de auto weer op kunt komen halen.
 • Administratieve verwerking
  Wij zorgen voor de administratieve verwerking voor de keuring, zodat u daar geen omkijken naar heeft. We zorgen ervoor dat we alles klaarmaken om de keuring uit te kunnen voeren, volgens de regels en richtlijnen die daar vanuit de RDW voor gelden.
 • Voertuig naar de keuringsplaats
  We zijn een RDW Keuringsstation, waardoor we de APK op een nette en officiële manier voor u kunnen uitvoeren. We rijden het voertuig naar de keuringsplaats, waar we er mee aan de slag gaan. We hebben daar de beschikking over alle belangrijke apparatuur, net als een brug om de auto op te plaatsen.
 • Foto’s van de auto
  In een aantal gevallen maken we foto’s van de auto, bijvoorbeeld als er sprake is van schade. Op die manier kunnen we goed vastleggen wat er mee aan de hand is. Onze specialisten en monteurs beoordelen of dit gevolgen heeft voor de APK, of dat u daar zonder problemen veilig en milieuvriendelijk mee kunt blijven rijden.
 • Keuring van het voertuig
  Daarnaast zorgen we als RDW Keuringsstation voor de daadwerkelijke keuring in Katwijk. We voeren de APK uit en zorgen er daarmee voor dat we de auto nakijken op alle belangrijke eigenschappen en elementen. We zijn goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen en nieuwe keuringsregels, zodat we die voor u kunnen toepassen tijdens de Algemene Periodieke Keuring.
 • Verwerking van de resultaten
  Zodra we de keuring voor de APK hebben afgerond zullen we de resultaten verwerken. Wij zorgen ervoor dat we de RDW op de hoogte brengen van het feit dat de auto gekeurd is. Op die manier verlengen we de geldigheid van de APK, zodat u daar weer een jaar of langer gebruik van kunt maken (afhankelijk van de leeftijd van de auto).
 • Administratieve afhandeling
  Met u zorgen we aan de balie voor de administratieve afhandeling. We geven u aan wat de kosten voor de APK zijn. En hebben we reparaties moeten uitvoeren? Dat doen we zoveel mogelijk in overleg, vooral als het gaat om grotere bedragen. We rekenen aan de balie af, zodat u de auto daarna weer mee kunt nemen.

Steekproef bij ons RDW Keuringsstation

Soms blijkt tijdens het afmelden van de auto voor de APK dat de RDW een steekproef wil uitvoeren. Dat wordt gedaan om ons werk te controleren. Het betekent dat de auto minimaal anderhalf uur bij ons moet blijven staan. Binnen die tijd komt er iemand van de RDW naar ons toe, om de auto nogmaals te keuren. De tijd van de keuring komt bovenop de anderhalf uur wachttijd. Wij zullen u aangeven wanneer de auto weer beschikbaar is, zodat u die bij ons kunt komen ophalen.

Afgekeurd voertuig opnieuw laten keuren

Kunnen we een auto niet goedkeuren voor de APK? Dan kunnen we u als RDW Keuringsstation aangeven wat er moet gebeuren om de auto wel goed te kunnen keuren. We geven aan welke reparaties of vervangingen er plaats moeten vinden. Daarbij kunnen we u natuurlijk ook aangeven wat daar de kosten van zijn, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Na uw akkoord gaan we er mee aan de slag. We zullen de auto daarna op onze kosten opnieuw keuren. Op die manier kunt u na de reparatie rekenen op goedkeuring, waarna we de auto kunnen afmelden voor de APK.

RDW Keuringsstation voor de APK

Zoekt u een RDW Keuringsstation om een afspraak te maken voor de APK? We kunnen u goed aangeven wanneer de keuring plaats moet vinden en daar meteen een afspraak voor inplannen. We zorgen er op die manier voor dat u tijdig aan de beurt bent, om de vervaldatum niet te laten verlopen. In plaats daarvan zorgen we ervoor dat we de keuring op tijd uitvoeren, waarna u weer veilig en zonder problemen de weg op kunt.

En bent u benieuwd naar de andere diensten die we bij ons in de werkplaats kunnen aanbieden? We zijn uw gespecialiseerde werkplaats in Katwijk. We voeren het onderhoud uit voor alle merken, net als vakkundige reparaties aan auto’s. Bovendien hebben we een groot aantal mooie occasions staan, waarmee u een leuke nieuwe auto kunt rijden.

Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meteen een afspraak maken bij ons RDW Keuringsstation voor Katwijk en omgeving? Neem contact met ons op, we horen graag van u.