Lekkende airco repareren in Katwijk

Een lekkende airco repareren in Katwijk en daarvoor een specialist gezocht? Bij ons in de werkplaats hebben we de beschikking over alle professionele gereedschappen en materialen die we daarvoor nodig hebben.

Voordat we aan de slag gaan met een mogelijk lek doen we altijd een duidelijke diagnose. We stellen vast wat er aan de hand is. We kijken in ieder geval naar het niveau van het koudemiddel en horen graag van u waaraan u merkt dat de airco niet meer goed werkt. Heeft u zelf een lek vastgesteld of denkt u dat daar mogelijk sprake van is? Wij gaan er op basis van die informatie mee aan de slag.

Blijkt uit de diagnose inderdaad dat er sprake is van een lek? We kunnen het lek in de airco repareren en kijken ook de rest van het systeem voor u na. Na het herstel vullen we de airconditioning weer netjes met koudemiddel, zodat u daar de komende jaren weer mee vooruit kunt. Op die manier kunnen we een airco lek repareren en zorgt de auto er weer voor dat u comfortabel kunt rijden in een aangenaam binnenklimaat.

Bijvullen verergert het probleem

Sommige werkplaatsen meten slechts het niveau van het koudemiddel, ook als er sprake is van een lek. Zij merken dat er te weinig koudemiddel in het systeem beschikbaar is en besluiten dat bij te vullen. Indien er inderdaad een lek in het systeem zit zal dit de problemen juist erger maken. De lekkage blijft voortduren en neemt in intensiteit toe, waardoor het risico bestaat dat ook andere delen van het systeem kapot gaan.

Het komt voor dat er geen sprake is van een lek, maar dat het koudemiddel toch op is. Een gemiddeld systeem bevat 500 tot 1.000 gram aan koudemiddel. Daarvan gaat via een natuurlijk proces ieder jaar 8 tot 15% verloren. Dat is goed voor een verliesvan 50 tot 100 gram per jaar, waardoor dit na verloop van tijd op kan raken. Met name auto’s van 3 jaar en ouder krijgen daar last van. Werkplaatsen die er automatisch vanuit gaan dat dit de oorzaak is zien een mogelijk lek wellicht over het hoofd.

Laat een airco lekkage repareren door de specialisten daar goed naar te laten kijken. Bijvullen is de goedkoopste en meest makkelijke oplossing, maar dat heeft geen zin als er sprake blijkt van een lek. Dat is dweilen met de kraan open, waardoor de problemen met de airco en de rest van de auto waarschijnlijk alleen maar toe zullen nemen.

Lek in de airco repareren

Een lek in de airco repareren en benieuwd hoe wij daarmee aan de slag gaan? We hebben veel ervaring met auto’s van alle merken en in alle modellen. We kennen daardoor de verschillende systemen waar de fabrikanten mee werken. En sterker nog, we weten bovendien waar zich de zwakke punten bevinden. Daar gaan we eerst op zoek naar een lek, waardoor het vaak lukt om die sneller vast te stellen dan bij andere garages. Zodra we het lek boven hebben maken we een plan om dit te dichten, zodat we de reparatie goed kunnen uitvoeren.

Vervolgens zullen we de lekkende airco repareren en kunnen we u duidelijk aangeven wat er aan de hand is. Op die manier zorgen we er ook voor dat de airco weer naar behoren werkt, en vullen we die natuurlijk weer netjes met koudemiddel. Dat zal er dan niet meer uit lopen, al blijft er wel sprake van het natuurlijke proces. Houd er dus rekening mee dat de auto ieder jaar een deel van het middel zal verliezen, waardoor het met name na 3 jaar of langer belangrijk is om de auto weer goed na te laten kijken.

Andere problemen met de airco

Kunnen we geen lek in de airco repareren, omdat er geen sprake blijkt te zijn van lekkage? In dat geval kijken we kritisch naar andere mogelijke problemen. Het gaat bijvoorbeeld gaan om:

  • Een storing in het aircosysteem
  • Een kapot onderdeel

In de beide gevallen is er geen sprake van een lekkage, maar zal de airco niet meer goed werken. Wij gaan er mee aan de slag en stellen de diagnose, om vast te stellen wat er wel aan de hand is. Op die manier voorkomen we dat we lang moeten zoeken naar een lek, terwijl dat niet aanwezig is. Het voorkomt kostbare tijd, waardoor we u in plaats daarvan voordelig van dienst kunnen zijn met een andere oplossing.

Airco lekkage repareren: ervaren vakmensen in Katwijk

Op zoek naar specialisten voor een auto airco reparatie in Katwijk? Wij stellen de diagnose met professionele apparatuur en kunnen u daarna duidelijk aangeven wat er aan de hand is. We stellen vast of er inderdaad een lek in het systeem zit, of dat het om iets anders gaat. Op basis daarvan stellen we het juiste onderhoud of een reparatie voor, waar we in de meeste gevallen ook heel duidelijk de kosten van kunnen schetsen.

Het is de manier waarop we graag werken als ervaren autobedrijf. We zorgen ervoor dat u vooraf goed weet wat er aan de hand is. En wat de kosten zullen zijn om de lekkende airco te repareren. Of om er op een andere manier voor te zorgen dat het systeem weer naar behoren zal werken.

Benieuwd naar de manier waarop u een lekkende airco kunt herkennen of wat u daar mogelijk zelf al aan kunt doen? Neem contact met ons op voor meer informatie. Of stel uw specifieke vragen, dan kunnen we u vanuit de werkplaats misschien meteen antwoord geven of maken we een afspraak.