Auto airco reparatie in Katwijk

Een auto airco reparatie in Katwijk laten uitvoeren? Niets zo vervelend als een airco die niet (goed) werkt. Het is warm in de zomer en te koud in de winter, terwijl er een handige functie beschikbaar zou moeten zijn voor het ideale binnenklimaat. Wij kunnen een airco reparatie voor uw auto uitvoeren, zodat die weer naar behoren zal werken. We stellen vast wat het probleem is, gaan daarmee aan de slag en lossen het voor u op.

Heeft u airco problemen in de auto of zoekt u naar specialisten voor meer reparaties? We kunnen bijvoorbeeld de auto bekleding repareren of een servicebeurt voor u uitvoeren. Op die manier zorgen we ervoor dat de auto weer helemaal in orde komt, zodat u daar comfortabel en veilig mee kunt rijden.

We kunnen de airco voor nakijken en repareren, altijd aan de hand van een professionele diagnose. We gaan na wat er aan de hand is, zodat we u dat duidelijk kunnen aangeven. Na uw akkoord zorgen we voor de reparatie. We hebben ervaring met alle merken en modellen, omdat onze monteurs tal van systemen hebben bekeken en gerepareerd.

Airco kapot en daar zo snel mogelijk naar laten kijken? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Airco problemen met uw auto

Er kunnen verschillende airco problemen in de auto ontstaan, waardoor het helaas niet meevalt om vooraf aan te geven wat er aan de hand is. In plaats daarvan nodigen we u graag uit bij ons in de werkplaats. We kunnen daar nagaan waarom de airco niet werkt en hoe we die op de juiste manier kunnen repareren.

We kunnen een airco auto reparatie uitvoeren in bijvoorbeeld de volgende situaties:

  • De airco lekt
  • Het aircosysteem staat in storing
  • Er is een onderdeel van de airco kapot

Een lekkende airco is ontzettend vervelend en bovendien gevaarlijk voor de rest van het systeem. Er kunnen meer problemen ontstaan, waardoor het belangrijk is om hier goed naar te laten kijken. Wij zorgen er op die manier voor dat we vaststellen wat er aan de hand is, we het lek kunnen opsporen en dat vervolgens kunnen herstellen. Daarná vullen we de airco pas weer met koudemiddel, zodat u daar op een veilige en comfortabele manier gebruik van kunt maken.

Blijkt er een storing te zitten in het aircosysteem? Het is een andere reden dat deze niet meer goed werkt, met helaas hetzelfde resultaat. Het is in dat geval belangrijk om de storing te verhelpen en bovendien te ontdekken waar die vandaan komt. We gaan na hoe de storing ontstaat, zodat we kunnen voorkomen dat dit opnieuw het geval zal zijn.

Is er een onderdeel kapot in de airco? We kunnen vaststellen welk onderdeel het is, de werking daarvan bepalen en dit vervolgens voor u vervangen. Op die manier zorgen we ervoor dat het systeem als geheel weer goed zal werken. U kunt er in de zomer en de winter goed gebruik van maken. Uiteraard kijken we ook meteen naar het niveau van het koudemiddel, zodat we dit indien nodig voor u kunnen aanvullen.

Airco laten repareren en koudemiddel bijvullen

Wilt u de airco laten repareren en er daarnaast voor zorgen dat u er weer onbezorgd gebruik van kunt maken. Het systeem bevat gemiddeld 500 tot 1.000 gram aan koudemiddel. Dat middel maakt het mogelijk om koude lucht de auto in te blazen, zodat u het niet te warm krijgt. Door een natuurlijk proces gaat er jaarlijks een beetje van dit middel verloren. Het gaat om 8 tot 15% per jaar, waardoor er jaarlijks 50 tot 100 gram van de inhoud verdwijnt. Dat is niet erg, maar leidt er wel toe dat het af en toe belangrijk is om dit bij te laten vullen.

Wij kijken na hoeveel koudemiddel er nog in de airco aanwezig is, voordat we aan de slag gaan met eventuele reparaties. In sommige gevallen is het voldoende om het middel bij te vullen, zodat de airco weer goed zal gaan werken. Blijkt dat er wel degelijk een auto airco reparatie nodig is? Zodra u airco problemen in de auto ervaart gaan we na of er een onderdeel kapot is. Bij een kapotte airco zorgen we ervoor dat we eerst het probleem herstellen, voordat we het koudemiddel vullen. Op die manier heeft u in de auto geen last meer van airco problemen. En dankzij het nieuwe koudemiddel kunt u daar weer circa 3 jaar zonder problemen gebruik van maken.

Auto airco reparatie: werkplaats in Katwijk

Wilt u de airco laten repareren en bent u benieuwd hoe we dat voor u kunnen uitvoeren? We hebben veel ervaring met de verschillende systemen in de diverse modellen en merken. Daardoor kunnen onze monteurs snel nagaan wat er aan de hand is, om u goed van dienst te zijn met onderhoud en een reparatie. Blijkt het voldoende om het koudemiddel toe te voegen en onderhoud aan de airco uit te voeren? Dan voorkomen we een dure reparatie, terwijl we u er goed mee van dienst kunnen zijn.

Blijkt dat de airco kapot is, maar is er bovendien meer aan de hand met de auto? We hebben als autobedrijf veel ervaring met verschillende problemen en de juiste oplossing daarvoor. We gaan er graag mee aan de slag, uiteraard nadat we u hebben aangegeven wat we voor u kunnen betekenen.

We zijn duidelijk over de kosten bij een auto airco reparatie en bij ander onderhoud dat er plaats moet vinden. We kunnen aangeven welke onderdelen er vervangen moeten worden of wat er nodig is om weer veilig en comfortabel te kunnen rijden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als de airco niet goed werkt of als de auto andere problemen vertoont? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over of maken we meteen een afspraak.