autobedrijf-buitenbos-katwijk

APK regelgeving: 5 belangrijke aspecten van de keuring

Benieuwd naar de APK regelgeving? We zijn uw specialist in Katwijk en omgeving. Voor een keuring volgens de richtlijnen, waarmee we uw auto controleren op de eisen voor de veiligheid en milieuvriendelijkheid.

APK regelgeving: dit zijn de elementen die we keuren

 • Voorkant
  We controleren de banden en de ophanging, net als de lichten, het kenteken en de motor. Verder hebben we aandacht voor de ruiten, de spiegels en de carrosserie van de auto.
 • Zijkant
  Aan de zijkant controleren we de wielen en opnieuw de lichten, net als de deuren en punten van roest. We kijken goed naar de banden en de ophanging, net als naar het brandstofsysteem van de auto.
 • Achterkant
  We letten binnen de APK regelgeving aan de achterkant op het kenteken, de kofferdeksel en de trekhaak als id aanwezig is. Bovendien beoordelen we de uitlaat, de spiegels en zowel de lichten, lichtsignalen en retro-reflecterende voorzieningen.
 • Onderkant
  Aan de onderkant richten we ons op de stuurinrichting, de aandrijving en de draagarm van de auto. Daarnaast letten we op roest, het brandstofsysteem, de assen, de uitlaat, het veersysteem en de reminrichting.
 • Binnenkant
  Aan de binnenkant van de auto letten we binnen de APK regelgeving op de gordels, de zitplaatsen en de claxon. Verder hebben we aandacht voor de snelheidsmeter, de spiegels en de ontwaseming van de auto.

We zorgen er als RDW keuringsstation voor dat we de APK service netjes volgens de regels uitvoeren, zodat u kunt rekenen op een veilige auto die netjes aan de milieu-eisen voldoet.

En benieuwd naar de andere manieren waarop we u van dienst kunnen zijn bij ons in de werkplaats? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over of maken we meteen een afspraak in Katwijk.