autobedrijf-buitenbos-katwijk

Diensten: ervaren autobedrijf

De APK keuring wanneer is dat nodig? Het is belangrijk om tijdig een afspraak te maken, voordat de geldigheid van de Algemene Periodieke Keuring verloopt. Maak een afspraak bij ons in Katwijk, zodat we de auto als erkend RDW Keuringsstation voor u kunnen keuren.

Wanneer de APK keuring moet plaatsvinden hangt af van het type brandstof dat de auto gebruikt en de leeftijd van het model dat u rijdt. De eerste jaren zijn er weinig keuringen nodig, omdat de auto’s over het algemeen goed voldoen aan de strenge eisen. Naarmate de auto ouder wordt vinden er vaker keuringen plaats, om alles goed in de gaten te kunnen houden.

Wanneer APK? Type brandstof en leeftijd van de auto

Wanneer de APK moet plaatsvinden hangt af van een paar factoren:

  • Toelating op de weg in Nederland
    Voortuigen van voor 1 januari 2005 moeten vaker gekeurd worden dan modellen van na die leeftijd.
  • Type brandstof
    Auto’s die rijden op benzine, alcohol of op elektriciteit hoeven minder vaak gekeurd te worden dan modellen op diesel, gas of andere brandstoffen

Rijdt u een auto van na 1 januari 2005 op benzine, alcohol of elektriciteit? De eerste APK moet na 4 jaar plaatsvinden. Daarna dient u de auto twee keer iedere 2 jaar te laten keuren. Heeft u de auto daarna nog in uw bezit? Dan moet de auto ieder jaar gecontroleerd worden. Op die manier kunnen wij in de gaten houden of de auto blijft voldoen aan de eisen voor veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Heeft u een auto van na 1 januari 2005, maar rijdt die op diesel, gas of een andere brandstof? Dan moet de eerste APK plaatsvinden na 3 jaar. Vervolgens moet u de APK ieder jaar laten uitvoeren, omdat deze brandstoffen meer controle nodig hebben om ze netjes aan de richtlijnen te laten voldoen.

Auto’s van voor 2005 moeten inmiddels ieder jaar gecontroleerd worden. Auto’s van 30 jaar of ouder dienen eens per 2 jaar gecontroleerd te worden en auto’s van voor 1960 hoeven helemaal niet gecontroleerd te worden. Tenminste, als het gaat om een personenauto. Zware voertuigen (meer dan 3.500kg) dienen elk jaar een APK keuring te krijgen.

APK keuring: afspraak maken

Binnenkort een APK keuring laten uitvoeren om netjes te voldoen aan de verplichting om dat op tijd te doen? We zijn gespecialiseerd in APK service in Katwijk. Wij zorgen er in de werkplaats voor dat we de auto nakijken op alle belangrijke punten. We melden de auto af voor de APK bij de RDW, zodat u daar weer veilig en zonder problemen de weg mee op kunt.

En benieuwd naar de andere diensten bij ons in de werkplaats? We zijn uw specialist in onderhoud en reparaties voor alle merken. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.