autobedrijf-buitenbos-katwijk

APK check: wanneer moet mijn auto voor de keuring?

Een APK check doen om te controleren wanneer uw auto weer voor de Algemene Periodieke Keuring moet? U kunt dat controleren aan de hand van het kenteken, omdat de RDW registreert wanneer de APK weer moet plaatsvinden.

Wij kunnen u helpen te controleren wanneer de auto de nieuwe APK keuring moet krijgen, maar dat kunt u ook zelf nagaan. En sterker nog, u ontvangt van de RDW op tijd een brief. In die brief staat duidelijk aangegeven wanneer de APK zal verlopen. Het is vervolgens belangrijk om op tijd een afspraak te maken, zodat we de keuring in Katwijk kunnen uitvoeren en u weer veilig en volgens de nieuwste milieu-eisen de weg op kunt.

APK check met kenteken: wanneer moet de auto gekeurd worden?

Zelf een APK check met het kenteken doen, zodat u precies weet wanneer de nieuwe keuring plaats moet vinden? Dat kan online, op de website van de RDW. Vul daar het kenteken van de auto in.

Vervolgens vindt u op het eerste tabblad (Basis) algemene informatie over de auto. Door naar beneden te scrollen kunt u klikken op ‘Vervaldata en historie’. Daar staat als eerste aangegeven wat de ‘Vervaldatum APK’ is.

De datum die daar genoemd staat is de uiterste datum waarop de auto gekeurd moet zijn. Maak voor die tijd een afspraak, om de auto op tijd te laten keuren. U voorkomt op die manier dat de APK zal verlopen, zodat u netjes voldoet aan de regels die er gelden. 

Afspraak maken: APK keuring volgens de nieuwe regelgeving

U kunt een afspraak maken nadat u een APK check voor het kenteken heeft gedaan. Wij gaan er volgens de nieuwe regelgeving mee aan de slag, zodat we rekening kunnen houden met eventuele veranderingen. We zijn een erkend RDW keuringsstation, zodat we de keuring kunnen uitvoeren en de auto weer kunnen afmelden voor de APK. Dat is belangrijk, omdat we er op die manier voor zorgen dat u weer veilig en milieuvriendelijk de weg op kunt. Bovendien verandert op die manier de datum voor de vervaldatum van de APK, zoals die online staat aangegeven. Vanaf dat moment kunt u weer zelf in de gaten houden wanneer de auto opnieuw gekeurd moet worden.

Wij zijn gespecialiseerd in APK service, die we netjes uitvoeren volgens de richtlijnen en regels die er gelden. En bent u daarnaast benieuwd naar de andere diensten die we in onze werkplaats in Katwijk uitvoeren? Wij zorgen ervoor dat we uw auto goed onderhouden. En we zijn gespecialiseerd in mooie occasions, zodat we u ook daar een scherpe aanbieding voor kunnen doen.

Meteen een afspraak maken voor een APK keuring of benieuwd hoe we u kunnen helpen bij de kenteken check? Neem contact met ons op, dan leggen we het u graag uit of maken we meteen een afspraak.